thumbnail
thumbnail
Senior Test Engineer

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 95,00
36-40 Gelderland

Begindatum:

17 okt 2022

Einddatum:

31 aug 2023

Uren per week:

36-40

Publicatiedatum:

21 sept 2022

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening (LV-WOZ) en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT (BOI) werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. In overleg met je team wordt er op ons kantoor de Brug in Apeldoorn gewerkt of vanuit huis.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team LV-WOZ is op zoek naar een Senior Test Engineer.

Het LV-WOZ team is o.a. verantwoordelijk voor de Landelijke Voorziening Waarde Onroerende Zaken. Het team waarin je werkt voert de ontwikkel- en beheerwerkzaamheden uit voor LV-WOZ.

Alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten op de LV-WOZ. Afnemers als CBS, Belastingdienst en Waterschappen ontvangen WOZ-gegevens uit de LV-WOZ doormiddel van verschillende producten en diensten. De WOZ-waarden van alle woningen zijn op te vragen in het WOZ-waardeloket.

Opdrachtomschrijving

Binnen het team is behoefte aan een ervaren tester welke zelfstandig een gedegen testframework op kan zetten met bij het Kadaster gebruikte tools.

De tester richt zich op het integratietesten van de LV-WOZ applicaties. Er zijn al enkele integratie en frontend testen gerealiseerd en het geheel dient naar een hoger niveau gebracht te worden. Als Senior Test Engineer ben je ook in staat om teamleden mee te nemen in jouw ideeën.

De testen worden in samenwerking met de ontwikkelaars gemaakt op basis van userstories welke in Jira zijn geprioriteerd.  

In de LV-WOZ ontvangen we berichten van bronhouders (gemeenten) doormiddel van Digikoppeling EBMS.  Daarnaast verstrekken we deze gegevens aan afnemers doormiddel van StUF Bevragingen (WUS, EMBS & webapplicatie), Digilevering en APIs. Afnemers kunnen een terugmelding doen over de gegevens in de LV-WOZ, wij stellen deze melding beschikbaar voor de bijbehorende bronhouder ter afhandeling.


Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Cucumber;
 • Robotframework;
 • Selenium;
 • Junit
 • Gherkin
 • EBMS;
 • SOAP, XML en JSON;
 • REST API;
 • Git(ea);
 • StUF-WOZ
 • Pré kennis van: Java 17 (Spring/Spring Boot), Openlayers, SAML / OAuth / JWT, Bootstrap, cloud concepten, Prometheus, Grafana, OpenAPI, Digikoppeling en NPM.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Ontwikkelen van een solide framework en basis voor geautomatiseerd testen van de LV-WOZ applicaties;
 • Verbeteren van de huidige testen;
 • Deelnemen in een Scrum / DevOps team (stand-ups, retrospectives, refinements, poker planning e.d.);
 • Documenteren van de oplossing;
 • Overdracht van de kennis en begeleiden minder ervaren testers.;
 • Enige ontwikkel ervaring met Java is een pré.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Test Engineer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.