thumbnail

Medior communicatieadviseur project Middengebied/Vijfde Dorp

Gemeente Zuidplas

Raadhuisplein 1, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Communicatie VERLOPEN

Publicatiedatum:

13-01-2022

Sluitingsdatum:

21-01-2022

Begindatum:

01-02-2022

Einddatum:

31-07-2022

Uren per week:

36
Geen maximum
36 Zuid-Holland
 
masterplan en de bestuurlijke overeenkomst vormen de basis voor het opstellen van een bestemmingsplan en stedenbouwkundige- en landschappelijke uitwerkingen voor de gebiedsontwikkeling. Dit heeft in de komende periode prioriteit. In 2024 wordt er naar verwachting gestart met de bouw.

In het plangebied – in totaal ca. 1000 hectare groot – bevinden zich ca. 250 grondeigenaren. Het gaat vooral om gronden met een agrarische bestemming (glastuin- en landbouw), maar er liggen ook veel woningen en enkele grote bedrijven in het Middengebied. De omgevingsmanager van de gemeente is in gesprek met deze grondeigenaren over de gevolgen van de plannen voor hun situatie. Ook is de omgevingsmanager verantwoordelijk voor de participatie rondom de ontwikkeling.


In het algemeen is zorgvuldige communicatie over de voortgang van de planontwikkeling en inspraakprocedures uiteraard van belang. Daarvoor ben jij aan zet.Directie Gebiedsontwikkeling & Opgaven voor de Opgave Ontwikkeling Middengebied. Je opdrachtgever is de Opgavemanager Ontwikkeling Middengebied, die integraal verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Middengebied in brede zin en leidinggeeft aan de opgavegerichte projectorganisatie. De projectorganisatie heeft een Regieteam, dat zich richt op beleidsontwikkeling ten behoeve van de realisatie van de maatschappelijke doelstellingen van de opgave, en een Projectteam, dat zich voornamelijk richt op de uitvoering van de ontwikkeling binnen de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld.  

Als communicatieadviseur ben je onderdeel van hMinimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij gebiedsontwikkelingen, ruimtelijke en/of bouwprojecten, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie;
  • Je hebt ervaring met projectmatig en opgave-gestuurd werken;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met participatietrajecten, bij voorkeur   met ruimtelijke ordeningsprocedures (bestemmingsplannen) en gebiedsontwikkelingen;