thumbnail
thumbnail
Beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu B

Gemeente Westerkwartier

Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
130
36 Groningen

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

24-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

01-09-2023

Je vertaalt beleid naar uitvoering op het gebied van duurzaamheid en milieu met specialisatie de aan de ondergrond gerelateerde werkzaamheden zoals de gevolgen van mijnbouw (aardbevingen, aardgaswinning en opslag) en de inzet van de ondergrond voor de energie – en warmtetransitie. Je adviseert hierover aan het college en de Raad. Je organiseert de dialoog met collega's, inwoners, dorpsbelangen, andere gemeenten, provincie, het ministerie en instanties. In samenwerking met andere lokale overheden geef je uitvoering aan juridische procedures (advies, zienswijze en beroep) in relatie tot gaswinningsbesluiten van de minister van Economische Zaken en Klimaat. 

 

Ten aanzien van de twee aandachtsgebieden: 

 Dossier gaswinning en -opslag 

Voor het dossier gaswinning en -opslag ben je intern en extern aanspreekpunt. Je volgt actuele ontwikkelingen en signaleert aandachtspunten die je deelt met andere betrokkenen om de belangen van de organisatie en inwoners te vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld met collega’s van buurgemeenten, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), onderzoeksinstellingen, het Staatstoezicht op de Mijnen en schade-instanties. Jouw werk is zo divers dat je van beleid, naar strategie naar uitvoering schakelt. Het ene moment schrijf je een zienswijze over een nieuw vaststellingsbesluit en het andere moment maak je een voorstel met buurgemeenten om gezamenlijk op te trekken om schadeafhandeling beter georganiseerd te krijgen. Daarover adviseer je ook het college en informeer je de gemeenteraad. Je bent er voor inwoners op het moment dat er vragen en zorgen zijn. Daarin zeg je wat je doet, en doe je wat je zegt.  

  

Samen met de gemeente Noordenveld, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de NAM werkt de gemeente Westerkwartier aan een omgevingstraject rondom de gasopslagen in Grijpskerk en Norg. In dit omgevingstraject wordt gesproken over de toekomst van deze opslagen met als doel om te komen tot een eerlijke verdeling van de lusten en lasten. Zo wordt er ook nagedacht over een investeringsagenda. Dit doen we samen. Ook met onze inwoners die meedenken over de koers van het omgevingstraject. Je sluit aan bij de verschillende overleggen en denkt proactief en strategisch mee over de inrichting van het omgevingstraject. We hebben een website met meer informatie over het omgevingstraject: www.omgevingstrajectgrijpskerknorg.nl 

  

Lokale energieprojecten  

Het Westerkwartier staat voor samen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. Samen met onze inwoners. We zeggen niet alleen dat we dat belangrijk vinden, maar brengen dat in de realisatie van projecten ook in de praktijk. Het afgelopen jaar hebben we in samenwerking met een lokale energiecoöperatie de zonnecarport in Zuidhorn gerealiseerd. Dit project is niet zomaar een project. Huishoudens die moeten rondkomen met een inkomen rond bijstandsniveau en die moeite hebben met het betalen van de energierekening profiteren jaarlijks van hun deelname aan dit project.  

  

Het college van B&W heeft de afspraak gemaakt met de gemeenteraad dat we de aankomende periode meer projecten gaan realiseren om zoveel mogelijk huishoudens met een smalle beurs te kunnen betrekken bij lokale energieprojecten. De topsporthal in Leek is de volgende locatie waar een project gerealiseerd zal gaan worden. We zijn daarom op zoek naar een ervaren projectleider die de handen uit de mouwen wilt steken. Iemand die energie krijgt om samen op weg te gaan. Om visie en strategie te vertalen naar concrete projecten, en anderen te enthousiasmeren hiermee aan de slag te gaan. Ook zullen we in beeld moeten brengen welke locaties geschikt zijn voor de verdere uitrol van het aantal opwekprojecten. 

 

Kandidaatomschrijving

  • Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau;  

  • Je hebt relevante werkervaring;  

  • Je werkt resultaatgericht en je beschikt over goede adviesvaardigheden;  

  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;  

  • Je bent omgevingsbewust en toont eigenaarschap over je eigen werk;  

  • Je bent samenwerkingsgericht, kunt verbanden leggen en bent inventief;  

  • Je bent empathisch en hebt goede communicatieve vaardigheden;  

  • Kennis hebben van actuele ontwikkelingen in het gasdossier is een pré. 

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen. 

 

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau

Er dient minimaal een jaar ervaring op de onderwerpen aanwezig te zijn (gaswinning en –opslag en energieprojecten).

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu B die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.