thumbnail
thumbnail
W2023-48 vergunningverleners WABO bestemmingsplannen en verordeningen

Stadhuisplein 1, 5461 KN Veghel, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
95
36 Noord-Brabant

Begindatum:

16 okt 2023

Einddatum:

15 okt 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

12 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
Atelier VTH staat voor het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen en het tot stand brengen en houden van kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: van idee tot realisatie, inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Binnen het atelier VTH zetten meerdere teams zich dagelijks in om een kwalitatief en hoogwaardige leefomgeving tot stand te brengen en op peil te houden. Binnen het atelier VTH worden daarnaast ruimtelijke ontwikkeling geïnitieerd en geïmplementeerd.

Dat maakt het beoordelen van aanvragen voor een omgevingsvergunning een diverse bezigheid. Zeker bij zo’n jonge gemeente als Meierijstad met haar groeiambities. Bedrijventerreinen schreeuwen om invulling. Inwoners, arbeidsmigranten en andere nieuwe stadgenoten, iedereen wil een passende woning. Werk aan de winkel dus voor jou als vergunningverlener Wabo. Ánder werk ook. Want de Omgevingswet verkort vanaf 2023 procedures. Je zit straks al aan de voorkant met aanvragers rond de tafel. Je rol wordt meer adviserend en minder technisch. Alles draait om het antwoord op de vraag: wat wíllen jullie nou precies? Zodat zo snel mogelijk duidelijk wordt wat haalbaar is en wat niet. Daarvoor:

 • ben je als casemanager verantwoordelijk voor het totale proces van aanvraag tot besluitvorming;

 • toets je aanvragen aan o.a. de Wabo, bouwbesluit 2012,  bestemmingsplannen en overige wet en regelgeving;

 • je voert de regie bij de  in- en externe overleggen voor advies in om aanvragen te kunnen behandelen;

 • draag je vanuit de praktijk bij aan de ontwikkeling van het uitvoeringsbeleid;

 • vind je het leuk om oplossingsgericht mee te denken met de klant, zonder hierbij de efficiëntie uit het oog te verliezen; In je werk ben je gericht op de klant en gericht op het halen van resultaat;

 • Je bent communicatief, proactief, praktisch, verantwoordelijk, ontwikkelingsgericht en hebt oog voor de plaatselijke politiek.

Kandidaatomschrijving
Samenwerken. Iets voor een ander doen. Maar ook niet schromen iemand te vragen iets voor jou te doen. Zo stel jij je als casemanager iedere dag op. Verder is afspraken nakomen voor jou net zo vanzelfsprekend als initiatief nemen en je ogen en oren de kost geven. Want iedere verbetering die je ziet en inbrengt, is bij ons welkom en winst. Daarnaast heb je:

 • Minimaal een hbo-niveau.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een juridische of bouwkundige richting;

 • een achtergrond als planoloog, bouwkundige of bijvoorbeeld stedenbouwkundige;

 • in bezit van ABW (1) basis en ABW (2) voortgezet;

 • Beschikt over relevante (basis)kennis van wet- en regelgeving, zoals Bouwbesluit 2012, de Wabo en omgevingswet;

 • Minimaal 5 jaar recente en relevante werkervaring bij gemeentelijke instellingen;

Kandidaat zorgt zelf voor laptop en telefoon.
Kandidaat heeft een VOG die niet ouder is dan 3 maanden.

Eisen

 • Werk- en denkniveau
  HBO, dit dient te blijken uit het cv.

 • Gerichte werkervaring
  Meer dan 5 jaar. Ervaring met Squit vereist. Ervaring met Bluebeam vereist. Ervaring met LEEF is een pré.

Gunningscriteria

 • Ervaring
  Kandidaat heeft ervaring op het gebied van aanvragen bestemmingsplannen en verordeningen.

 • Competenties
  Analytisch vermogen: Signaleert problemen; herkent belangrijke informatie; legt verbanden tussen gegevens. Spoort mogelijke oorzaken van problemen op; zoekt ter zake doende gegevens. Oordeelsvermogen: Weegt gegevens en mogelijke handelwijzen in het licht van relevante criteria tegen elkaar af om tot realistische beoordelingen te komen. Klantgericht: Weet wensen of behoeften van onze klanten te onderzoeken en hiernaar te handelen. Speelt in op de doelstellingen van doelgroepen en opdrachtgevers voor de langere termijn.

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de W2023-48 vergunningverleners WABO bestemmingsplannen en verordeningen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.