thumbnail
thumbnail
Twee kandidaten Omgevingsadviseur

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
95
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jan 2023

Einddatum:

1 jul 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

24 nov 2022

2 kandidaten omgevingsadviseur

’n Goeie opdracht barstensvol:

  • Impact: je zorgt dat aanvragers van initiatieven snel duidelijkheid krijgen én je draagt bij aan een prettige en veilige ruimtelijke omgeving voor iedereen.
  • Verantwoordelijkheid: jij coördineert het proces van aanvraag tot vergunning van a tot z en bent voor alle betrokkenen het eerste aanspreekpunt.
  • Avontuur: je pioniert in een gloednieuwe gemeente.

Dit ga je doen

Stel: een initiatiefnemer heeft een plan, bijvoorbeeld voor het uitbreiden van een woning. Dan onderzoek jij of het plan vergunningsvrij of vergunningplichtig is. Dit doe je door het plan te toetsen aan de wet- en regelgeving, het bestemmingsplan en het beleid. Is het ruimtelijk initiatief vergunningsplichtig? Dan kom jij verder in actie. De juridische toets voer je zelf uit. Daarnaast werk je veel samen met jouw collega’s die advies geven binnen het vergunningentraject. Als omgevingsadviseur coördineer je het complete vergunningverleningsproces. Daar zijn strakke deadlines aan verbonden. Dankzij jouw inzet hebben alle collega’s en externe adviseurs (zoals de brandweer en de Omgevingsdienst) op tijd hun advies klaar. En kun je – als alle lichten op groen staan – een vergunning verlenen. Bij alle aanvragen en vooroverleggen (conceptaanvragen) die jij oppakt ben je ook het eerste aanspreekpunt. Voor de aanvrager of de gemachtigde, de adviseurs, aannemers en architecten en soms ook voor de wethouder.

Samen met vier juridisch omgevingsadviseurs pak je ook de bezwaar- en beroepszaken op. Wordt er een bezwaar of beroep ingesteld tegen een besluit? Dan vertegenwoordig jij het college. Dit doe je door het inhoudelijke bezwaar of beroep te behandelen en de termijnen in de gaten te houden. Ook in deze procedure ben jij de spin in het web waarbij je veel contact hebt met zowel collega’s als de bezwaarmaker en vergunninghouder. Naast de reguliere werkzaamheden ben je een belangrijke sparringpartner voor jouw collega’s. Zo werp je jouw juridische blik op dossiers van medewerkers. En denk je mee over het opstellen van beleid.

Je doet het samen met …

Uiteenlopende specialisten in het ruimtelijk domein, binnen én buiten de gemeente. Dat maakt jouw werk heel gevarieerd en ja, soms ook hectisch. In een netwerk vol vakkennis ben jij de regisseur die op inhoud en relatie verbindt en zo effectief alle radertjes laat draaien. Samen met de frontoffice, de assistent omgevingsvergunningen en je collega-omgevingsadviseurs vorm je een sterk team. In totaal heb je bijna veertig enthousiaste collega’s, die samen de schouders onder vergunningverlening, toezicht en handhaving zetten. Een club van doeners én denkers met een enorme betrokkenheid bij elkaar en bij onze mooie gemeente. Typisch voor ons team is de eerlijke en directe manier waarop we met elkaar communiceren.

Dit zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een splinternieuwe gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: alle voorzieningen in de buurt en toch ruimtelijk en omringd door groen wonen en werken. Dat we nieuw zijn, betekent dat we nog volop aan het uitvinden zijn wie we zijn en welke weg we gaan bewandelen. Spannend? Ja, soms wel. Maar het biedt ook ontzettend veel kansen. Dit is precies de fase waarin jij mee kan en mag bouwen. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen gloednieuwe organisatie én in onze prachtige gemeente, waar natuurliefhebbers en levensgenieters ondergedompeld worden in ‘goei leven’. Om een van onze ambities te noemen: Maashorst als toeristische streek op de kaart zetten. Letterlijk. We willen dat heel Nederland in 2026 weet waar Maashorst ligt. Ja, echt! Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabants avontuur. Zie jij het al voor je? Dan ontmoeten we je graag. De soep staat klaar

Kandidaatomschrijving

Kandidaatomschrijving

Een opdracht in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:

  • Een hbo- of universitair diploma rechten of bouwkunde.
  • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring met vergunningverlening, handhaving of toezicht bij een gemeente, bijvoorbeeld als casemanager of omgevingsjurist.
  • Communicatieve vaardigheden, lef, zelfvertrouwen en relativeringsvermogen om in deze hectische omgeving de juiste mensen in de juiste richting te bewegen.
  • Een brede blik: jij benadert uitdagingen vanuit verschillende oplossingsrichtingen.

Voor beide plekken is een voorkeurskandidaat.

Aanvullende voorwaarden

De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund, dient voor definitieve gunning een actueel Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.

Wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund.

Interviewplanning

Nog niet bekend

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Twee kandidaten Omgevingsadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.