thumbnail
thumbnail
Strategisch Organisatieadviseur

Stationsplein 1, 2611 BV Delft, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
120
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

18 dec 2023

Einddatum:

18 jun 2023

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

11 nov 2023

Doelstelling
Het doel van deze Offerteaanvraag is het afsluiten van een Overeenkomst met één (1) dienstverlener ten behoeve van de inhuur van een Strategisch Organisatieadviseur.

Beschrijving Aanbestedende Dienst
Gemeente Delft (en de aan haar gelieerde onderdelen, zoals o.a. OBS, Werkse en Museum Prinsenhof) treedt op als Aanbestedende Dienst in deze aanbestedingsprocedure. Voor informatie over Gemeente Delft kunt u terecht op de website van Gemeente Delft, te weten www.delft.nl.

Achtergrond/aanleiding
De gemeente is een van de vele partijen die bijdraagt aan het behalen van doelen in de stad. Dat vraagt ons om mee te bewegen met de ontwikkelingen. De veranderopgave waar we nu voor staan is om integraal samen te werken én scherpe keuzes te maken in wat we doen. Om die reden hebben we versterking nodig bij de gemeente Delft.

Opdrachtomschrijving
De gemeente is op zoek naar een Strategisch Organisatieadviseur. Als Strategisch Organisatieadviseur denk en doe je actief mee in de beleids-, verander- én implementatieprocessen. Je adviseert en ondersteunt de directie en het management. Je weet dit tot een succes te maken door de juiste interventies te doen en deze vervolgens proactief te vertalen naar uitvoering.

In de praktijk betekent dit dat je je als Strategisch Organisatieadviseur richt op het werkend krijgen van organisatieveranderingen. Dit zijn bijvoorbeeld aanpassingen in de organisatiestructuur, functies en manieren van sturen en werkwijzen. Je helpt ons bij het realiseren van de volgende type vraagstukken:

 • De toekomstgerichte organisatie inrichting in samenhang met de HR-strategie en sturingsprincipes van de gemeente;

 • De doorontwikkeling van het ambtelijk vakmanschap in de organisatie;

 • De doorontwikkeling van leiderschapsontwikkeling in de organisatie in samenhang met onze leerintervisies;

 • Implementeren van de opgave gericht werken.

Naast adviseren wordt aan jou als Strategisch Organisatieadviseur gevraagd om te helpen bij de implementatie. Dat betekent bijvoorbeeld het begeleiden van het besluitvormingsproces en reorganisatie als projectleider. Daarnaast organiseer je de concrete uitwerking voor de bestaande kaders, processen en systemen.

Het bespreekbaar maken van houding, gedrag en het reflectief vermogen is essentieel in alle veranderopgaves die we als gemeente hebben. Denk daarbij aan het helder krijgen van rollen en verantwoordelijkheden, het vergroten van resultaatgerichtheid en hoe we als collega’s samenwerken en besluiten nemen om de juiste resultanten voor de stad te behalen. Daarom is de aanpak van onze organisatieadviseurs gericht op de dagelijkse praktijk van de afdelingen en waarbij er stapsgewijs wordt geleerd en doorontwikkeld.

Taken/werkzaamheden
Als Strategisch Organisatieadviseur ben je dé sparringpartner in de organisatie voor (complexe) vraagstukken op het gebied van de opgaven en organisatieontwikkeling. Dit doe je niet alleen. Je schakelt veel met het gemeentelijk directieteam, de afdelingshoofden, HR-business adviseurs en andere belangrijke spelers in de organisatie.

(U dient aan te geven of u volledig aan te gestelde eisen voldoet door de vragenlijst op het Aanbestedingsplatform volledig in te vullen)

 • Beschikbaarheid: De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 32 tot 36 uur per week vanaf 18 december 2023.

 • Vormvereiste: Inschrijver mag maximaal één kandidaat voorstellen via één CV met één motivatiebrief. Inschrijver dient één CV en motivatiebrief van de aangeboden kandidaat toe te voegen in de map 'mijn documenten' en/of bij de betreffende vraag op hetaanbestedingsplatform. Het CV dient uit maximaal drie (3) pagina’s te bestaan en dient voorzien te zijn van ten minste twee (2) referenten inclusief de contactgegevens van de referent. Aanbestedende dienst houdt zich het recht voor om deze referentie daadwerkelijk na te gaan.

 • Kennis en expertise: Uit het CV en motivatiebrief (en indien uitgenodigd het gesprek) blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten) beschikt over (het is ter beoordeling aan de gemeente Delft of hieraan wordt voldaan, inschrijver dient in de in te leveren documenten daarom duidelijk op onderstaande punten in te gaan):

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Organisatiepsychologie, Bestuurskunde of Bedrijfskunde, aangevuld met vakopleidingen op het gebied van verandermanagement, of vergelijkbaar;

 • Minimaal drie (3) jaar aantoonbare werkervaring als Strategisch Organisatieadviseur; o Minimaal drie (3) jaar aantoonbare werkervaring met inrichtings- en besturingsvraagstukken bij lokale overheden;

 • Minimaal drie (3) jaar aantoonbare werkervaring in het ruimtelijke domein.

 • Maximaal uurtarief: € 120,00 inclusief reis- en verblijfskosten en exclusief BTW.

 • Competenties:

  • Analytisch vermogen;

  • Omgevingsbewustzijn;

  • Resultaatgerichtheid;

  • Reflectievaardigheid;

  • Proactief;

  • Doorzettingsvermogen.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Strategisch Organisatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.