thumbnail
Business Controller

Gemeente Barneveld

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, Nederland

Financieel-administratief
Sluit over 7 dagen
€ 95,00
36 uur Gelderland

Publicatiedatum:

05-08-2022

Sluitingsdatum:

21-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36 uur

Functiebeschrijving
Binnen het team Financiën, Control en Administraties zijn we op zoek naar een Business Controller met het aandachtsgebied: In- en externe dienstverlening. Als zelfstandig acterend Business Controller adviseer je de teamleiders en budgethouders van onder ander de teams I&A, HR, Communicatie, etc. Je bent de schakel tussen business en financiën. De taken en verantwoordelijkheden zijn o.a. als volgt:

 • Jij voert uit en draagt bij aan de verschillende producten voor de Planning & Control-cyclus, zoals de jaarrekening, begroting, rapportages en de financiële informatievoorziening.

 • Je geeft - gevraagd en ongevraagd - onafhankelijk en integraal financieel advies. Dit doe je helder en effectief.

 • Je draait je hand niet om voor het coördineren van een P&C-document en het (door)ontwikkelen van Barnevelds’ P&C-instrumenten. Met jouw deskundigheid lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

 • Je toetst voorstellen uit de organisatie en beoordeelt de consequenties. Hierbij ligt de focus op financiële juistheid, rechtmatigheid, volledigheid en risico's.

 • Je draagt bij aan het bewaken en blijvend optimaliseren van de financiële processen.

 • Je rapporteert aan de Teammanager F&C en Administraties.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf begin september 2022 tot en met 31 december 2022 voor 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • Je voegt een cv van maximaal 3 pagina’s A4 toe. In de cv neem je privé e-mailadres en mobiel telefoonnummer van de kandidaat op, omdat de kennismakingsgesprekken mogelijk via Teams kunnen plaatsvinden. Alleen voor dat doeleinde zullen wij gebruik maken van deze gegevens.

 • De geselecteerde kandidaat wordt gevraagd een VOG te overleggen.

 • Minimaal 3 jaar recente ervaring als business controller- financieel adviseur binnen de gemeentelijke overheid.

 • Minimaal diploma op hbo-niveau (op cv aantoonbaar).

Gunningscriteria

 • Kandidaat heeft relevante ervaring als Business Controller binnen een gemeentelijke organisatie binnen Bedrijfsvoering en Bestuur en Dienstverlening

 • Kennis van BBV en IV3

 • Kennis van administratie en K2F en ervaring met coördineren jaarrekening

 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Business Controller die deze organisatie zoekt?