thumbnail
thumbnail

Werkmakelaar Doelgroepregister Banenafspraak (WI24-1344)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
75
36 Noord-Holland

Begindatum:

1 okt 2024

Einddatum:

31 mrt 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

4 jul 2024

De afdeling Werk & Inkomen maakt onderdeel uit van het Sociaal Domein en richt zich onder andere op de uitvoering van de Participatiewet. Klanten worden professioneel ondersteund op weg naar zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Als medewerker van de afdeling werk je vanuit een flexibele, klantgerichte en resultaatgerichte houding.

Het Werkplein is er voor alle inwoners met vragen op het gebied van werk, scholing en loopbaan.

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer geven gezamenlijk uitvoering aan arbeidsbemiddeling op het Werkplein. Dit moet ertoe leiden dat onze inwoners, door informatieverstrekking, ondersteuning, werkaanbod en training kunnen meedoen en een duurzame plek op de arbeidsmarkt vinden. Alle inwoners, waaronder inwoners met een arbeidsbeperking, die op zoek zijn naar werk krijgen op het Werkplein actieve ondersteuning.

In verband met onvoldoende specifieke kennis binnen onze organisatie zijn wij tijdelijk op zoek naar een Werkmakelaar Doelgroep Banenafspraak. Er zal ook op termijn een vaste vacature uitgezet worden voor deze positie. Het inwerken van deze nieuwe medewerker wordt een belangrijk onderdeel van deze opdracht.

Functieomschrijving
Als Werkmakelaar Doelgroep Banenafspraak ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van kandidaten (specifiek met verminderde loonwaarde) naar werk.
Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het begeleiden en bemiddelen van inwoners met een (vermoedelijke) arbeidsbeperking naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt;

 • Het verzorgen van acquisitie van banen voor klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, eventueel in samenwerking met onze accountmanagers;

 • Individuele trajectbegeleiding/ coaching van klanten.

 • Het verzorgen van alle rapportages, administratie en correspondentie.

 • Het meedenken over innovatieve projecten voor de doelgroep.

 • Het meedenken over de vorming van re-integratiebeleid, specifiek voor deze doelgroep.

 • Daarnaast ben je bent het aanspreekpunt op het Werkplein voor inwoners die zich melden voor ondersteuning bij het vinden van werk.


De opdracht loopt t/m 31 maart 2025. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Indien t.z.t. mogelijk en gewenst, bestaat de optie om de kandidaat na 1 jaar inhuur kosteloos over te nemen. De leverancier gaat hier automatisch mee akkoord bij het aanbieden van een kandidaat.

Kandidaatomschrijving

 • Minimaal HBO werk/denkniveau.

 • Ervaring als Matcher/Bemiddelaar/Werkmakelaar bij een gemeentelijke organisatie.

 • Ervaring met doelgroepen met meervoudige problematiek en verminderde loonwaarde.

 • Ervaring met de Participatiewet.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 • Ervaring met klantvolgsysteem Suite4SociaalDomein.

Competenties

 • Creatief / oplossingsgericht.

 • Doorpakken/resultaatgericht. 

 • Verbinden.

 • Oordeelsvorming.

 • Initiatiefrijk.

 • Zelfstandig.

In Amstelveen werken wij samen, zijn we betrokken en oplossingsgericht. Dit zijn de kernwaarden van de organisatie en passen bij de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert.

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden gevoerd op het raadhuis van Gemeente Amstelveen op dinsdagmiddag 23 juli vanaf 13.00 uur.
De kandidaat dient op deze datum beschikbaar te zijn.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Werkmakelaar Doelgroepregister Banenafspraak (WI24-1344) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.