thumbnail
Casemanager schuldhulpverlening

(DASTwente) Gemeente Hengelo

Burgemeester Jansenstraat 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

04-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

01-05-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36
De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de jeugdzorg, de begeleiding van langdurig zieken, ouderen en mensen met een (arbeids-)beperking en de schuldhulpverlening. De gemeente Hengelo heeft gekozen voor één centrale toegang voor alle hulpvragen binnen het sociale domein. Het uitgangspunt: één gezin, één plan. Dit vraagt, naast specialisatie op het gebied van de Wmo of de jeugdzorg, om een integrale blik op het sociale domein.

Bij het team BudgetAlert, onderdeel van de afdeling Ondersteuning en Zorg van het domein Sociaal, is een tijdelijke vacature ontstaan voor een daadkrachtige, ervaren
 
Casemanager schuldhulpverlening
32 – 36 uur per week

Wat ga je doen?
Wij gunnen alle inwoners van Hengelo uitzicht op een schuldenvrije toekomst. Met respect op zoek naar de methode die het beste past bij de persoon en/of het gezin. Binnen het team Budgetalert werk je als casemanager Schuldhulpverlening nauw samen met het team WMO, Jeugd, Zorgloket, Werk & Inkomen en ben je de spin in het web rond mensen/gezinnen met schulden. Je beoordeelt en behandelt aanvragen rond schuldhulpverlening en –regelingen. Je begeleidt klanten in het kader van de schuldhulpverlening, schakelt waar nodig andere disciplines in en coördineert deze in het belang van de klant. En omdat het voorkomen van schulden beter is dan het oplossen ervan verzorgt het team Budgetalert ook adviesgesprekken ter preventie van schulden en verzorgen wij verschillende voorlichtingsactiviteiten.

Wie ben jij?
Jij bent in staat om met je uitstekende gespreksvaardigheden en een oplossingsgerichte instelling om te gaan met mensen in complexe situaties. Je weet met je enthousiasme mensen te motiveren en te stimuleren om de schuldhulpverlening op een passende wijze invulling te geven. Je bent empathisch, maar staat stevig in je schoenen. Je weet hoe je een traject moet volgen en grijpt in wanneer nodig om zo het schuldverleningstraject de grootste kans van slagen te geven. Je hebt een opleiding op HBO-niveau of een daarmee gelijk te stellen werk- en denkniveau. Uiteraard heb je een ruime ervaring in de schuldhulpverlening en gedegen kennis van de daarbij behorende relevante onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld: de sociale kaart,  belastingwetgeving, participatiewet, WMO, et cetera. 
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Casemanager schuldhulpverlening die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.