thumbnail

2 Scrummasters

Belastingdienst

ICT ACTIEF

Publicatiedatum:

12-01-2022

Sluitingsdatum:

29-01-2022

Begindatum:

01-02-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36
Schaal 11
36

Organisatorische context en cultuur:

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Opdrachtbeschrijving:

De Scrum Master is ervoor verantwoordelijk dat de Scrum en Agile werkwijze wordt begrepen en goed wordt uitgevoerd. De Scrum Master doet dit door ervoor te zorgen dat het Scrum Team zich houdt aan de Scrum en Agile theorie, praktijk en regels. De Scrum Master is een dienend leider voor het Scrum Team. De Scrum Master helpt diegenen buiten het Scrum Team te begrijpen welke van hun interacties met het Scrum Team behulpzaam zijn en welke niet. De Scrum Master helpt iedereen deze interacties te veranderen om zo de waarde die door het Scrum Team wordt gecreëerd te maximaliseren. Je verricht alle noodzakelijke scrumactiviteiten met de scrumteams: dagstarts, retro's, refinement, metrieken et cetera. Een groot deel van je tijd zul je besteden aan het implementeren van deze activiteiten in het team en het coachen van de scrumteamleden.

Achtergrond opdracht:

Douane heeft de ambitie een data-gedreven organisatie te zijn die beslissingen neemt op basis van volledige, juiste en tijdige informatie. O.a. de verdubbeling van de volumestroom dwingt de Douane om data slimmer te gebruiken. Om de ambities op het gebied van data-gedreven werken te kunnen realiseren, heeft het MT Douane besloten om de kennis en kunde van verschillende teams te centraliseren in een Datawerkorganisatie (DWO) Als Data Engineer ga je werken bij één van de 3 teams van de DWO. Zij ondersteunen de Douane en leveren BI voor verschillende processen. Er worden moderne interactieve dashboards en andere informatieproducten geleverd waarmee managers en analisten aan de slag kunnen. Het werkgebied begint bij het ophalen van ruwe data uit diverse bronadministraties t/m het eenduidig presenteren van de cijfers en grafieken in SAS VA dashboards.

Eisen:

 • minimaal HBO denk- en werkniveau, PSM I of vergelijkbare opleiding, goed overweg kunnen met Jira en Confluence

 • minimaal HBO denk- en werkniveau, kunnen implementeren scrum (en aglle) werkwijzen, goed kunnen samen werken met management DWO, IV en business, PSM I (of vergelijkbaar)

 • Ervaring met scrumteams (ook daar waar met meerdere teams aan een product wordt gewerkt)

 • Ervaring met scrum in omgeving met complex IT-landschap, SAFe werkwijze en SAS-tooling

Wensen:

 • PSM II (certified professional scrum master) is een pré

 • SAFe-gecertificeerd is een pré.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de 2 Scrummasters die deze organisatie zoekt?