Even voorstellen: Opdracht adviseur Hibo Abdi

Auteur Tom Vodegel
20 juni 2024
Interview

Heb jij je potentiële nieuwe opdracht op Opdracht Overheid gezien? Grote kans dat je door Hibo wordt opgebeld om je te ondersteunen tijdens de voorbereiding en sollicitatieprocedure! Achter de schermen werkt ze samen met de andere opdrachtadviseurs aan een persoonlijk en soepel plaatsingsproces. De hoogste tijd om meer over haar te weten te komen!

event

He Hibo! Voor de mensen die je nog niet hebben gesproken, kun je wat meer over jezelf vertellen en waar je momenteel aan werkt binnen ons team?

Zeker! Ik ben Hibo, 27 jaar werkzaam als opdracht adviseur bij Opdracht Overheid. Mijn ochtend begint meestal met het kwalificeren van de aanvragen van onze kandidaten. Dan kijk ik of zij voldoen aan alle eisen en wensen die een opdrachtgever stelt binnen een vacature, en kijk ik of we ze verder kunnen helpen. Mocht een kandidaat voldoen aan al deze eisen en wensen die gesteld zijn door de werkgever, plan ik een kennismakingsgesprek met de betreffende kandidaat in, en bespreek ik zaken als werkwijze en tarief, evenals onze werkwijze en wat de zzp'er van Opdracht Overheid kan verwachten.

En hoe is je interesse voor de functie van opdracht adviseur ontstaan?

Ik vind het persoonlijk erg fijn om veel met mensen te werken, en daarin vooral de match te vinden tussen de kandidaat en opdracht. Het optimale resultaat? Een gunning voor onze kandidaat realiseren!

En wat maakt het dan zo leuk om veel met zzp'ers en freelancers te werken?

Ik denk dat ZZP'ers een eigen manier van denken en doen hebben. Daardoor handelen ze anders dan mensen die in loondienst werken. Naarmate ik meer met deze manier van denken en doen te maken kreeg, begon ik die werkwijze steeds meer te waarderen en bewonderen. Daardoor vind ik het erg fijn om met freelancers te werken.

Gaaf! Zijn er ook dingen die je uitdagend vindt?

Uiteraard vind ik het leuk dat ik veel verschillende collega's heb. Iedereen werkt onderling samen in verschillende teams. Doordat we zo veel uiteenlopende types binnen Opdracht Overheid hebben rondlopen, krijg je van veel mensen meningen en feedback. Ik vind het super interessant om dan toch op een andere manier naar situaties of casussen te kijken. Daar leer je natuurlijk het meeste van! Ik zou natuurlijk graag willen groeien binnen mijn functie, en zeker binnen Opdracht Overheid!

En hoe ziet jouw ideale vrije dag er uit?

Mijn ideale dag? Mijn wekker die om 10 uur af gaat, gevolgd door een lesje pilates. Daarna vind het het heerlijk om even te shoppen, om vervolgens af te sluiten met een etentje bij mijn favoriete restaurant!

Hibo staat klaar om je te helpen bij je zoektocht naar een nieuwe opdracht. Schrijf je in voor een passende opdracht op www.opdrachtoverheid.nl. Heb je vragen? Je kunt op werkdagen opnemen via onderstaande contractgegevens!